Kookactiviteiten & uitjes

Wil je met vrienden/familie/collega’s iets ondernemen?

Wat kun je verwachten bij een kookworkshop in De Melkweg?

Tijdens een avondvullend programma kun je met elkaar onder begeleiding een drie-gangen menu gemaakt, waarna gedineerd wordt. Een kookworkshop ziet er als volgt uit:

  • Welkom en ontvangst met een lekker glaasje en een smakelijk hapje
  • Presentatie van het menu met uitleg van de recepten.
  • Ongeveer 1,5 uur koken onder begeleiding.
  • Daarna eet de groep met elkaar en wordt eventueel de laatste hand gelegd aan een gerecht.

Deelnemers worden ontvangen in het hart van de Kookstudio, de keuken. Onder het genot van een drankje nemen we de maaltijd door die we gezamenlijk gaan maken. Er zijn meerdere gangen met eenvoudige en uitdagende recepten, voor ieder wat wils. Ieder groepje maakt een gerecht klaar met biologische ingrediënten, voedsel uit de streek, met gebruik van verse kruiden en specerijen. Als het eerste gerecht klaar is en de rest is voorbereid gaan we met zijn allen aan tafel. De meesterkok zorgt dat de voorbereide gangen (mise en place) op het juiste moment worden afgemaakt en iedere gang heerlijk warm wordt opgediend. We delen wat we hebben gemaakt, genieten gezamenlijk van elkaars kookkunsten en sluiten de workshop af met een compleet diner. Het recept krijg je mee naar huis.


Overige mogelijkheden

Naast het succes van de kookworkshops zijn er ook kooklessen of aanschuifavonden. Het is ook mogelijk de gehele kookstudio te huren om zelfstandig je eigen invulling hieraan te geven.