Thema’s

Welke thema-keuken wil jij ontdekken?

Tijdens de activiteiten in de keuken van de Melkweg wordt er vaak gewerkt met een thema. Puur en met liefde koken staat altijd voorop. Dat kan op heel veel manieren.

 

 • Seizoensgebonden volgens de 5 elementen
  Leer eten bereiden volgens de Chinese Voedingsleer en laat je inspireren door de producten van de seizoenen en door de cyclus van Hout, Vuur, Aarde, Metaal, en Water.
 • Vegetarisch
  Neem een kijkje in de vegetarisch-biologische keuken en kom meer te weten hoe je een gebalanceerde maaltijd kunt samenstellen uit natuurvoeding.
 • Tapas
  Geen behoefte aan een 3-gangen menu maar wel zin in lekker eten? Kies dan voor een overheerlijk, gezond en gevarieerd Tapas thema.
 • Mediterraan
  Volgens onderzoeken is het Mediterrane dieet veel beter voor je gezondheid dan het westerse dieet. Een mediterraan thema staat dan ook altijd garant voor puur en (h)eerlijk eten.
 • Hapjes proeverij
  Nieuwsgierig naar smakelijke hapjes op een verantwoorde manier? Ook met biologische producten van het seizoen en van de streek kan de tong worden gestreeld. Ervaar het zelf bij de hapjes proeverij.
 • Persoonlijk thema  
  Alle voorgenoemde thema’s passen bijzonder goed in de Keuken van de Melkweg. Heb jij een ander idee? Dan wordt er overlegd hoe er volgens jouw persoonlijke thema kan worden gekookt, puur en met liefde.

In de kookstudio wordt er altijd gebruik gemaakt van biologische en streekgebonden seizoensproducten.


Mogelijkheden

Je kunt de thema-keuken ontdekken tijdens kooklessen, kookworkshops of aanschuifavonden. Het is ook mogelijk de gehele kookstudio te huren om zelfstandig je eigen invulling hieraan te geven.